Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: V rendlíku rozpustíme máslo. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme máslo, mouku, kypřicí prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
  • 2
    Směs: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a překrojíme je. Sušené meruňky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, vykrojíme z ní semena a papriku nakrájíme na proužky. Do mixéru vsypeme mrkev, jablko, sušené meruňky, papriku, lístky máty a rozmixujeme. Do směsi vmícháme dílky pomeranče a zakapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. Každý kousek z jednoho jablka obalíme v připraveném těstu a obalíme v krupicovém cukru, který jsme promíchali s pepřem. Těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 30 minut.
  • 4
    Jablka v těstíčku podáváme s rozmixovanou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.