Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí
70 min.
Ingredience
- 1kusJablka
- 40gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na směs
- 300gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 1kusJablka
- 4kusyMeruňky sušené
- 1lžíceMáta
- 1kusPomeranče
- 1lžíceCitronová šťáva
- Na těsto
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 150gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Těsto: V rendlíku rozpustíme máslo. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme máslo, mouku, kypřicí prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
- 2Směs: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a překrojíme je. Sušené meruňky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, vykrojíme z ní semena a papriku nakrájíme na proužky. Do mixéru vsypeme mrkev, jablko, sušené meruňky, papriku, lístky máty a rozmixujeme. Do směsi vmícháme dílky pomeranče a zakapeme citronovou šťávou.
- 3Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. Každý kousek z jednoho jablka obalíme v připraveném těstu a obalíme v krupicovém cukru, který jsme promíchali s pepřem. Těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 30 minut.
- 4Jablka v těstíčku podáváme s rozmixovanou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.