Jablka zapečená v rýžové kaši

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
  • 2
    Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.