Jablka zapečená v rýžové kaši
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 8lžičekMarmeláda rybízová
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 6decilitrůMléko polotučné
- 250gramůRýže předvařená (parboiled)
- 800gramůJablka
- 200gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
- 2Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 3Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.