Jablková křenová omáčka se smetanou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy.
  • 2
    Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu.
  • 3
    Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.
  • 4
    Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.