Jablková křenová omáčka se smetanou
35 min.
Ingredience
- 50gramůKřen
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3kusyHřebíček
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůJablka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 5špetekSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy.
- 2Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu.
- 3Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.
- 4Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.