Jablková řýže se skořicí

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
185 g
Vláknina
9 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne. Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 4. 2016
Jablková řýže se skořicí
Rýže byla moc dobrá. Jablka jsem postrouhala a vařila jsem mnohem déle. Párkrát jsem po té, co zmizlo mléko, přilila vodu , protože používám mléko s nižším obsahem laktózy. Cena tohoto mléka je 2x vyšší. Přišlo mně to škoda 🙂