Jablkové knedlíčky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
  • 2
    Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.