Jablkové knedlíčky
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 200gramůTvaroh tvrdý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceCukr moučkový
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
- 2Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut.
- 3Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.