Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
  • 4
    Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
  • 5
    Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.