Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
35 min.
Ingredience
- 700gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůMáslo čerstvé
- 700gramůBrambory vařené
- 700gramůTvaroh jemný
- 20gramůSůl
- 80gramůVejce slepičí
- 2000gramůJablka
- 10gramůSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
- 3Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
- 4Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- 5Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.