Jablkové placičky

40 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr zahříváme zasucha v hrnci a když zkaramelizuje, zasypeme ho strouhanými jablky, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a vaříme, až začne hmota rosolovatět. Přidáme plátek želatiny rozpuštěný ve vodě, citrónovou šťávu a nasekané mandle.
  • 2
    Necháme vychladnout.
  • 3
    Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky které zmáčkneme na placičku a obalíme v krystalovém cukru, zdobíme mandlí nebo ořechem a necháme sušit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.