Jablkovo-bramborové knedlíky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
14 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
  • 3
    Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.