Jablkovo-bramborové knedlíky
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyJablka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMák mletý
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
14 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
- 3Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.