Jablkovo-matjesový salát
20 min.
Ingredience
- 300gramůMatjesy - filet
- 1kusCibule červená
- 1kusBílá cibulka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůKopr čerstvý
- 2kusyJablka
- 4kusyRohlíky bílé
- 0,5kusCitrony
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Vše vložíme do mísy a promícháme.
- 2Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, salát dochutíme cukrem a nakonec dosolíme jen pokud je potřeba. Pamatujeme přitom, že matjesy jsou slané samy o sobě. Nakonec přidáme tři lžíce zakysané smetany. Popepříme a zasypeme nasekaným koprem. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.