Jablkový koláč s medem
16 min.
Ingredience
- 400gramůJablka
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 60gramůMed včelí
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 60gramůMandle
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Čerstvé lístky rozmarýnu posekáme najemno, mandle nadrtíme. Plech vymažeme máslem, nasypeme na něj rovnoměrně jablka, posypeme rozmarýnem, polijeme medem, pomerančovou šťávou, posypeme mandlemi, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 6 minut.
- 2Vychladlý koláč rozdělíme na talířky a podáváme s kávovou lžičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.