Jablkový salám
40 min.
Ingredience
- 210gramůCukr krupice
- 1decilitrVoda pitná
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůMandle
- 300gramůJablka
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.
- 2Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.
- 3Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.
- 4Salám nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.