Jablkový salám

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.
  • 2
    Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.
  • 3
    Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.
  • 4
    Salám nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.