Jablkový salát s dýní a hruškami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut.
  • 3
    Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.