Jablkový salát s dýní a hruškami
20 min.
Ingredience
- 700gramůDýně
- 2kusyJablka
- 2kusyHrušky
- 2lžíceOcet jablečný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSirup malinový
- 2špetkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 3lžíceOřechový olej
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme.
- 2Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut.
- 3Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.