Jablkový salát s ořechy a listovým salátem
10 min.
Ingredience
- 1kusJablko granátové
- 25gramůOřechy vlašské
- 2lžíceFenykl čerstvý
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaOlej chilli
- 2špetkySůl
- 0,5kusSalát římský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Granátové jablko omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme opatrně semínka do mísy. Listy z poloviny římského salátu omyjeme natrháme a přidáme je k zrníčkům jablka. Přidáme k nim čtvrtky vlašských ořechů a jemné lístky z fenyklu. Vše zlehka promícháme.
- 2Sezamový olej dobře promícháme s chilli olejem, solí, pokapeme salát v míse, znovu vše promícháme a necháme před podáváním chvilku odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.