Jablkový závin s krupicí
70 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrMléko polotučné
- 20gramůKrupice dětská
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 5kusůJablka
- 40gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3lžičkySkořice mletá
- 4lžíceCukr krupice
- 20gramůMandle
- 20gramůRozinky bílé
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.
- 2Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
- 3Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.