Jagerské plátky
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 10gramůSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 200gramůPárky Frankfurtské
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůZelí bílé - sterilizované
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
- 1kusCibule
- 1decilitrVíno červené
- 3decilitryVoda pitná
- 60gramůSlanina vepřová
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, nasolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple.
- 2Do výpeku vmícháme protlak, koření, podlijeme polovinou vína, vrátíme zpět maso, zakryté pozvolna dusíme do měkka. Mezitím v pánvi na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme kmín, sůl, zelí, zbytek vína a dusíme vše do měkka.
- 3Na jiné pánvi vyškvaříme slaninu na kostičky a na ní opečeme párek, nakrájený na kolečka.
- 4Podáváme vždy plátek masa zalitý šťávou, na něj navršíme část opečených párků, přidáme dušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.