Jahelná kaše
35 min.

Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 450mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do horké vody se špetkou soli. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko a pilně mícháme. Když jsou jáhly měkké, servírujeme. Na talířích polijeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.