Jahelník s třešněmi
60 min.
Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžíceZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 500gramůTřešně
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.
- 3Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.
- 4Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.