Jahelník s třešněmi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.
  • 3
    Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.
  • 4
    Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.