Jahelník se sušenými meruňkami a brusinkami

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme je horkou vodou. V hrnci přivedeme k varu 3/4 litru vody, přidáme špetku soli, spařené jáhly a 20 minut povaříme. Musí vzniknout hustá kaše. Pak ji necháme zchladnout.
  • 2
    V misce smícháme žloutky, cukr, skořici, sušené brusinky, lískové ořechy a pak vše přimícháme do jáhlové kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do jáhlové kaše.
  • 3
    Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj polovinu těsta. Pak poklademe sušené meruňky a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia 30 minut.
  • 4
    Po upečení necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.