Jahelník se sušenými meruňkami a brusinkami
80 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 100gramůBrusinky
- 100gramůOřechy lískové
- 200gramůMeruňky
- 0,75litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme je horkou vodou. V hrnci přivedeme k varu 3/4 litru vody, přidáme špetku soli, spařené jáhly a 20 minut povaříme. Musí vzniknout hustá kaše. Pak ji necháme zchladnout.
- 2V misce smícháme žloutky, cukr, skořici, sušené brusinky, lískové ořechy a pak vše přimícháme do jáhlové kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do jáhlové kaše.
- 3Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj polovinu těsta. Pak poklademe sušené meruňky a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia 30 minut.
- 4Po upečení necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.