Jáhelník se sušenými švestkami

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.
  • 2
    Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.
  • 3
    Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.
  • 4
    Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.
  • 5
    Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.