Jáhelník se sušenými švestkami
45 min.
Ingredience
- 160gramůJáhly - loupané proso
- 250gramůŠvestky sušené
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůCukr krupice
- 1litrMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.
- 2Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.
- 3Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.
- 4Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.
- 5Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.