Jáhlová kaše s anglickou slaninou
45 min.
Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 80gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jáhly dáme do síta a 2x je přelijeme vařící vodou, potom je necháme odkapat. V hrnci si rozpálíme máslo, přidáme jáhly a pomalu mícháme. Smažíme do doby, až puknou. Potom je posypeme paprikou a krátce promícháme.
- 2Přilijeme asi 5-6 dl hovězího vývaru (nebo z masoxu) a jáhly dovaříme doměkka. Když jsou jáhly měkké, vývar by měl být téměř odpařený. Potom jáhly dochutíme solí a bílým pepřem.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli se slaninou a osmažíme dozlatova.
- 4Jáhlovou kaši nabereme na talíře, na každou porci nalijeme 2 lžíce horké směsi cibule se slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.