Jáhlová kaše s anglickou slaninou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly dáme do síta a 2x je přelijeme vařící vodou, potom je necháme odkapat. V hrnci si rozpálíme máslo, přidáme jáhly a pomalu mícháme. Smažíme do doby, až puknou. Potom je posypeme paprikou a krátce promícháme.
  • 2
    Přilijeme asi 5-6 dl hovězího vývaru (nebo z masoxu) a jáhly dovaříme doměkka. Když jsou jáhly měkké, vývar by měl být téměř odpařený. Potom jáhly dochutíme solí a bílým pepřem.
  • 3
    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli se slaninou a osmažíme dozlatova.
  • 4
    Jáhlovou kaši nabereme na talíře, na každou porci nalijeme 2 lžíce horké směsi cibule se slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.