Jáhlová kaše s jahodami
18 min.
Ingredience
- 60gramůJáhly - loupané proso
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 5kusůJahody zahradní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve opláchneme jáhly a spaříme je ve vařící vodě. Potom je v hrnci zalijeme mlékem (mléko může být dle libosti kravské, sojové, kokosové, rýžové), osolíme, osladíme a vaříme doměkka, za stálého míchání, až kaše zhoustne. Hustotu kaše upravíme mlékem. Poté vmícháme máslo.
- 2Kaši podáváme horkou, ozdobenou jahodami a oslazenou medem.
- 3Na vrch můžeme dát lžíci kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.