Jáhlová kaše s meruňkami a perníkem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky omyjeme, dáme do síta a nad rendlíkem asi s 2 dl vody je napaříme (přibližně 7 minut). Pak je rozkrájíme na menší kousky.
  • 2
    Jáhly v sítě propláchneme vařící vodou a dáme je vařit do 1 litru mléka. Přimícháme 0,5 lžičky soli a pomalu, za občasného promíchání je vaříme 30 minut.
  • 3
    Pokud by kaše byla moc hustá, přimícháme k ní 1 dl mléka.
  • 4
    Do kaše přimícháme meruňky a dáme ji na talíře. Každou porci posypeme práškovým cukrem, perníkem, máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.