Jáhlová kaše s meruňkami a perníkem
40 min.
Ingredience
- 70gramůMeruňky sušené
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1litrVoda pitná
- 1,1litryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžíceCukr moučkový
- 8lžicPerník
- 8lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky omyjeme, dáme do síta a nad rendlíkem asi s 2 dl vody je napaříme (přibližně 7 minut). Pak je rozkrájíme na menší kousky.
- 2Jáhly v sítě propláchneme vařící vodou a dáme je vařit do 1 litru mléka. Přimícháme 0,5 lžičky soli a pomalu, za občasného promíchání je vaříme 30 minut.
- 3Pokud by kaše byla moc hustá, přimícháme k ní 1 dl mléka.
- 4Do kaše přimícháme meruňky a dáme ji na talíře. Každou porci posypeme práškovým cukrem, perníkem, máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.