Jáhlová kaše s perníkem
25 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 5lžičekCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůPerník
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.