Jáhlová kaše se švestkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.
  • 2
    Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu
  • 3
    kašovité a tekutina se musí odpařit.
  • 4
    Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.
  • 5
    Můžeme přidat šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.