Jáhlová kaše se švestkami
40 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 800mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůKompot švestkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.
- 2Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu
- 3kašovité a tekutina se musí odpařit.
- 4Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.
- 5Můžeme přidat šlehačku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.