Jáhlové karbanátky
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 1lžícePšeničná krupice
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.
- 2Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.
- 3Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.
- 4Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.