Jáhlové knedle nasladko

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme 0,5 lžičky soli a vaříme je pomalu 35 minut.
  • 2
    Vychladlou kaši dáme do mísy. Vmícháme vejce, smetanu, 0,5 dl mléka, 0,5 lžičky soli a hrubou mouku. Té dáme postupně jen tolik, aby nám vzniklo tuhé těsto (3-5 lžic).
  • 3
    Těsto dáme na pomoučený vál, lžící těsto vykrajujeme a vyválíme malé knedle.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody s lžičkou soli a knedlíky do ní opatrně naházíme. Promícháme a podle velikosti je vaříme přibližně 4-6 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme skořicovým a práškovým cukrem.
  • 5
    Nakonec knedle polijeme rozpuštěných máslem, navrch položíme kompotované meruňky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.