Jáhlové koláčky

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.
  • 2
    Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
  • 3
    Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.
  • 4
    Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.