Jáhlové koláčky
100 min.
Ingredience
- 50gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMeruňky
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.
- 2Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
- 3Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.
- 4Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.