Jáhlové koule

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1730 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
133 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
37 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly nasypeme do sítka a prolijeme horkou vodou. Ze sítka je vyklopíme do hrnce, přilijeme vodu a vaříme 20 minut. Odstavíme a přimícháme sušený ovesný nápoj. Přidáme med, skořici a pár kapek pomerančového sirupu. Za stálého míchání necháme ještě projít varem a odstavíme. Přimícháme sušené meruňky, které jsme si nakrájeli na malé kousíčky. Hustou kaši vyndáme z hrnce do misky a necháme chladnout. Po vychladnutí kaše zhoustne na konzistenci tuhého těsta.
  • 2
    Vyklopíme na prkénko a nožem těsto rozdělíme na stejně velké díly. Do každého dílu vmáčkneme jednu celou mandli nebo ořech, v ruce uválíme do tvaru koule a obalíme ve strouhaném kokosu.
  • 3
    Podáváme chlazené jako dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.