Jáhlové koule
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSkořice mletá
- 150gramůJáhly - loupané proso
- 750mililitrůVoda pitná
- 40gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 1lžíceMed včelí
- 50gramůMeruňky sušené
- 1lžičkaSirup Golden
- 3lžíceKokos sušený
- 10kusůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1730 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
133 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
37 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jáhly nasypeme do sítka a prolijeme horkou vodou. Ze sítka je vyklopíme do hrnce, přilijeme vodu a vaříme 20 minut. Odstavíme a přimícháme sušený ovesný nápoj. Přidáme med, skořici a pár kapek pomerančového sirupu. Za stálého míchání necháme ještě projít varem a odstavíme. Přimícháme sušené meruňky, které jsme si nakrájeli na malé kousíčky. Hustou kaši vyndáme z hrnce do misky a necháme chladnout. Po vychladnutí kaše zhoustne na konzistenci tuhého těsta.
- 2Vyklopíme na prkénko a nožem těsto rozdělíme na stejně velké díly. Do každého dílu vmáčkneme jednu celou mandli nebo ořech, v ruce uválíme do tvaru koule a obalíme ve strouhaném kokosu.
- 3Podáváme chlazené jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.