Jáhlové lívanečky s hrozinkami
65 min.
Ingredience
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 50gramůJáhly - loupané proso
- 1,2litryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryJogurt bílý
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitrySirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Jáhly 2x spaříme litrem vody, pak je dáme do hrnce, přilijeme 2 dl vody a jáhly uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 35 minut. Scedíme je z přebytečné vody, dáme do mísy a necháme vychladnout.
- 2Pak k nim přidáme vejce, bílý jogurt, omyté a odkapané hrozinky, celozrnnou mouku a špetku soli. Vše dobře promícháme, těsto by mělo být řidší.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky z každé strany dozlatova přibližně 1-2 minuty.
- 4Horké lívanečky polijeme javorovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.