Jáhlové noky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Vápník
145 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme. Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce). Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.