Jáhlové noky
30 min.
Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Vápník
145 g
Postup přípravy
- 1Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme. Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce). Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.