Jáhlové šišky s mákem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly v sítu promyjeme 2x vařící vodou (1 litr), pak je dáme do hrnce s 5 dl vody a 1/2 lžičkou soli. Vaříme je 30 minut a vyklopíme je do mísy. Vychladlé smícháme s moukou na polotuhé až tuhé těsto.
  • 2
    Na vále posypaném moukou si těsto dobře zpracujeme a vyválíme na tenké válečky, asi 1,5 cm silné a 4–5 cm dlouhé.
  • 3
    V misce smícháme pomletý mák s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli.
  • 5
    Když se voda začne vařit, šišky do ní naházíme, promícháme a jakmile vyplavou napovrch, tak je hned vybíráme děrovanou naběračkou, dáváme je na talíře, posypeme připraveným mákem, polijeme rozpuštěným máslem a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.