Jáhlové škubánky s cibulkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 0,7litrVoda pitná
- 100gramůKrupice dětská
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly nejméně dvakrát spaříme vroucí vodou, vysypeme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, aby se rozvařily, asi 30 minut. Do uvařených jáhel přidáme krupici, dobře promícháme, podle chuti osolíme. Z připravené hmoty lžící tvarujeme škubánky, které pokládáme podle porcí na talíře.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme oloupanou a na tenké pásky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a polijeme připravené porce na talíři. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.