Jáhly s medem a jablky
40 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 3kusyJablka
- 2kusyHrušky
- 4lžíceKokos strouhaný
- 1kusCukr skořicový
- 2lžíceMed včelí
- 8lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme špetku soli a vaříme je pomalu 30 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily.
- 2Mezitím si omyjeme a oloupeme větší jablka s hruškami. Nahrubo je nastrouháme a ve větší míse promícháme s kokosem a skořicovým cukrem.
- 3Když jsou jáhly uvařené, vyklopíme je do mísy, přidáme med a promícháme s ovocem a kokosem. Jáhlovou kaši dáme na talíře, každou porci polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.