Jáhly s vlašskými ořechy
40 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Propláchnuté a spařené jáhly osolíme a chvíli povaříme ve vodě. Potom přilijeme mléko a zvolna dovaříme.
- 2Uvařenou jáhlovou kaši osladíme medem (nebo cukrem) a posypeme mletými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 3. 2018
Jáhly s vlašskými ořechy
Dietetičtější je med než cukr.