Jahodová bomba
10 min.
Ingredience
- 600gramůJahody zahradní
- 40gramůCukr moučkový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžičkyCukr vanilka
- 20gramůBazalka
- 5gramůPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jahody s trochou moučkového cukru a zalijeme vínem, octem a vanilkovým cukrem. Opatrně promícháme. Posypeme polovinou listů bazalky, zbytek uschováme na ozdobu. Necháme 4 hodiny v chladničce.
- 2Těsně před podáváním odstraníme lístky bazalky a vyhodíme je. Jahody dáme do servírovací mísy a přelijeme je šťávou, kterou jahody pustily. Ozdobíme je lístky bazalky a posypeme čerstvě mletým černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.