Jahodová roláda

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme do husté hmoty, kterou přeložíme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a těsto vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut. Utěrku dobře namočíme, vyždímáme a na ni položíme upečené těsto z plechu, které ještě teplé pomocí mokré utěrky zavineme na roládu a necháme vychladnout.
  • 2
    Roládu roztočíme, naskládáme na plátky nakrájené jahody, potřeme tvarohem, zas zabalíme, ale bez utěrky, položíme na podnos, vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Potom je nakrájíme na úhledná kolečka, která pokládáme na dezertní talířek. Posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.