Jahodová roláda
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka polohrubá
- 4lžíceCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 400gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 500gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme do husté hmoty, kterou přeložíme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a těsto vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut. Utěrku dobře namočíme, vyždímáme a na ni položíme upečené těsto z plechu, které ještě teplé pomocí mokré utěrky zavineme na roládu a necháme vychladnout.
- 2Roládu roztočíme, naskládáme na plátky nakrájené jahody, potřeme tvarohem, zas zabalíme, ale bez utěrky, položíme na podnos, vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Potom je nakrájíme na úhledná kolečka, která pokládáme na dezertní talířek. Posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.