Jahodová srdce
30 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 250gramůJahody zahradní
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh jemný
- 2kusyCukr vanilka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí.
- 2Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh.
- 3Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.