Jahodové knedlíky z tofu těsta
27 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 180gramůMouka špaldová
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 100mililitrůMléko sójové
- 20kusůJahody zahradní
- 80gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Tofu nalámeme na menší kousky a spolu se lžící oleje rozmixujeme. Vyklopíme do větší mísy. Přidáme špaldovou mouku, sojové mléko, vejce a špetku soli. Rukama těsto důkladně propracujeme. Na vále z něj vytvoříme delší váleček, který nožem nakrájíme na stejně široké díly.
- 2Omyjeme jahody a do každého dílku těsta zabalíme jednu větší jahodu. V ruce uválíme do kulatého tvaru a každý knedlík ještě obalíme ve špaldové mouce. Těsto by mělo vystačit asi na 20 knedlíků. Vložíme je do hrnce s vařící vodou a vaříme 12 minut.
- 3Než se knedlíky uvaří, připravíme posyp.
- 4Na pánev nalijeme lžičku oleje a rozpálíme. Na něm zpěníme lžíci medu. Přisypeme ovesné vločky a krátce je upražíme.
- 5Hotové knedlíky servírujeme na talíři, kde je posypeme upraženými vločkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.