Jahodové knedlíky z tofu těsta

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu nalámeme na menší kousky a spolu se lžící oleje rozmixujeme. Vyklopíme do větší mísy. Přidáme špaldovou mouku, sojové mléko, vejce a špetku soli. Rukama těsto důkladně propracujeme. Na vále z něj vytvoříme delší váleček, který nožem nakrájíme na stejně široké díly.
  • 2
    Omyjeme jahody a do každého dílku těsta zabalíme jednu větší jahodu. V ruce uválíme do kulatého tvaru a každý knedlík ještě obalíme ve špaldové mouce. Těsto by mělo vystačit asi na 20 knedlíků. Vložíme je do hrnce s vařící vodou a vaříme 12 minut.
  • 3
    Než se knedlíky uvaří, připravíme posyp.
  • 4
    Na pánev nalijeme lžičku oleje a rozpálíme. Na něm zpěníme lžíci medu. Přisypeme ovesné vločky a krátce je upražíme.
  • 5
    Hotové knedlíky servírujeme na talíři, kde je posypeme upraženými vločkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.