Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
36 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůTvaroh tvrdý
- 500gramůJahody zahradní
- 60gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůTvaroh jemný
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.
- 2Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.
- 3Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
ne 26. 1. 2014
Jsou výborné.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Je to lahůdka.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
je to mňamka a hlavně rychl oběd..😁
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Je to špica😉
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Je to čpica😉