Jahodové rizoto se špenátem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 100mililitrůVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBazalka
- 300gramůJahody zahradní
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.
- 2Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.
- 3Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.
- 4Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.