Jahodový pohár s máslovými nočky

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
720 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna.
  • 2
    Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.