Jahodový pohár s máslovými nočky
23 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 6kusůJahody zahradní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceCukr krupice
- Nočky
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůTvaroh tučný
- 120gramůKrupice dětská
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
720 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna.
- 2Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.