Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
10 min.
Ingredience
- 450gramůJahody zahradní
- 3lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 180gramůMascarpone
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.
- 2Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
- 3Před podáváním vmícháme mátové lístky.
- 4Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.