Jahody s rýží
40 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 10mililitrůTresť vanilková
- 20gramůCitronová kůra
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůJahody zahradní
- 100mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 100mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Rýži vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme sůl, strouhanou citronovou kůru, cukr, máslo a vanilkovou esenci. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme 25 minut. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.
- 2Jahody vložíme do misky, zalijeme likérem a brandy. Necháme chvíli máčet.
- 3Rýži upravíme na talířky, obložíme máčenými jahodami a celý pokrm pokapeme alkoholem z máčení jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.