Jahody v tvarohovém krému
25 min.
Ingredience
- 250gramůJahody zahradní
- 150gramůTvaroh tučný
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka a vlijeme do kastrůlku se zbylým vařícím mlékem. Za stálého míchání uvaříme pudink a necháme vychladnout.
- 2Změklé máslo utřeme do pěny a spolu se žloutky, polovinou cukru, špetkou soli, rumem a prochladlým krémem zašleháme do tvarohu.
- 3Ze zbylého cukru a z bílků ušleháme pevný sníh a a zlehka vmícháme do tvarohového krému.
- 4Polovinu omytých, nakrájených jahod zamícháme do krému. Dezert rozdělíme do pohárů a ozdobíme zbylými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.