Jalovcová omáčka s křepelkami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1179 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
66 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
192 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na plátky silné jako prst. Troubu předehřejeme na 190 °C. Křepelky uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme, naplníme je rozmarýnem a petrželkou. Na dlouhé dřevěné špízy střídavě napichujeme slaninu, bobkový list, plátky bagety a křepelky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce másla, špízy ze všech stran opečeme. V předehřáté troubě je potom dopékáme asi 20 minut. Maso přitom často poléváme výpekem. Hotové křepelky vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek zředíme drůbežím vývarem, povaříme a zjemníme zbývajícím máslem. Ochutíme solí, pepřem a drcenými jalovčinkami. Křepelky ještě na 2 minuty vložíme na rozehřátý gril. Podáváme s jalovcovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.