Jalovcová smetana se zajícem
75 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 4centilitryGin
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusHrušky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20kusůJalovec
- 500gramůZaječí maso
- 250gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1108 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
66 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.
- 2Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.