Jamajská tilapia
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaAngostura
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 565gramůTilapie
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
671 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a promixujeme. Přidáme mleté chilli, špetku soli a přilijeme agnosturu. Připravenou směsí potřeme stažené a vykostěné rybí filety z jedné strany. V talíři rozšleháme vejce, vedle nasypeme mouku a steaky obalíme potřenou stranou nahoru, nejdříve ve vajíčku, poté v mouce.
- 2V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a filety smažíme cca 3 minuty z každé strany dozlatova. Začneme potřenou stranou dolů. Na papírové utěrce necháme okapat.
- 3Můžeme podávat s hranolkami nebo rýží a salátem z rajčat, červené cibulky a avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.