Janssonovo pokušení

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, vložíme do mísy se studenou vodou, aby se vyplavil škrob. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zapékací formu vymastíme tukem.
  • 3
    Brambory vyjmeme z misky a osušíme. Ančovičky necháme okapat a podle velikosti je překrojíme napůl. Marinádu z ančoviček si odložíme stranou.
  • 4
    Polovinu brambor dáme do zapékací misky, pokryjeme vrstvou cibule, na ni pak položíme ančovičky a ty překryjeme zbytkem brambor.
  • 5
    Směs v misce přelijeme marinádou z ančoviček a polovičním množstvím smetany, posypeme strouhankou, nakonec na povrchu rozdělíme vločky másla. Nákyp pečeme v troubě 60 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení přelijeme zbytkem smetany a dáme zpět do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.