Janssonovo pokušení
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůBrambory
- 10kusůAnčovičky konzervované
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, vložíme do mísy se studenou vodou, aby se vyplavil škrob. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zapékací formu vymastíme tukem.
- 3Brambory vyjmeme z misky a osušíme. Ančovičky necháme okapat a podle velikosti je překrojíme napůl. Marinádu z ančoviček si odložíme stranou.
- 4Polovinu brambor dáme do zapékací misky, pokryjeme vrstvou cibule, na ni pak položíme ančovičky a ty překryjeme zbytkem brambor.
- 5Směs v misce přelijeme marinádou z ančoviček a polovičním množstvím smetany, posypeme strouhankou, nakonec na povrchu rozdělíme vločky másla. Nákyp pečeme v troubě 60 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení přelijeme zbytkem smetany a dáme zpět do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.