Japonské kořeněné nudle
20 min.
Ingredience
- 500gramůNudle čínské vaječné
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 1kusCibule červená
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 175gramůMrkev kořen
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 3lžíceChilli omáčka
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky. Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty. Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme. Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.