Japonský recept na Udon nudle
35 min.
Ingredience
- 240gramůNudle Udon
- 3litryVoda pitná
- 120gramůArtyčoky sterilované
- 80gramůMango
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOmáčka Soba
- 1lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMandle loupané
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vřící vody vsypeme nudle a necháme je ve vodě dvě minuty. Potom je scedíme a necháme okapat. Srdíčka artyčoků nakrájíme na větší kousky a mandle na silnější nudle.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené artyčoky a mandle. Vše chvilku restujeme. Přidáme nakrájené mango, zamícháme, přilijeme soba omáčku, zase promícháme a pánev stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme okapané nudle, důkladně promícháme. Hotové jídlo podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, soba omáčkou a nasekanými chilli papričkami. Ještě jednou promícháme, nudle rozdělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.